Sankt Göransgatan 65, Stockholm
08–653 25 86

Sartorial Stories

 Kungsateljé -passion för mode, design och skrädderi med lång hantverkstradition. 

10 april 2017
Kungsateljé har drivits av skräddaren Said Bahhi i Stockholm och på Kungsholmen sedan 1996. Själv har han över 40 års erfarenhet inom skrädderiyrket. 
När Said var i tonåren började han arbeta som lärling hos en lokal skräddare i Syrien och efter några år runt 17 års åldern öppnade han upp en egen syateljé och kallade det för ”Almalek" som betyder Kungs.

Said är äldst bland sina syskon och involverade de flesta i familjen i yrket som har blivit av en tradition. Tidigare var Saids pappa bonde och odlade bland annat bomull, därav fick han under uppväxten koppling till kläder, när han såg hur bomullsodlingen förvandlades till garn som det blev olika tyger av och i sin tur kläder till slut. 

Flytten till Sverige 1991 var inte lätt, med en total omstart. Said skulle lära sig ett nytt språk och kultur samt få förståelse för ett helt nytt samhälle med människor som har växt upp under helt andra förutsättningar än i Syrien. 

Efter bara fem år klarade Said envist av alla samhällsbarriärer och öppnade upp sitt skrädderi och syateljé på nytt i Fridhemsplan, på Kungsholmen. Namnet Kungsateljé var en självklarhet och ett roligt sammanträffande, det kändes helt rätt. 

Kungsateljé - Sam och Said


Där tradition möter modernitet

Med åren hade Said inspirerat systersonen Sam Issa som fick upp ögonen för skrädderiyrket, tillsammans med ett starkt intresse för modebranschen. Sam jobbade i en klädbutik och hjälpte morbror i skrädderiet, men valde till slut att åka till världens mode-mecka Milano för att studera mode och textil design.

Efter studierna flyttade Sam tillbaka till Stockholm och arbetade som ansvarig över marknadsföring och etablering av varumärken i Norden. På fritiden experimenterades det med design, tyger och former i skrädderiateljén hos morbror Said.

Nu vill Said och Sam slå ihop sina erfarenheter med lång hantverkserfarenhet inom skrädderi med ett designtänk och låta tradition möta modernitet.


Välkommen in till oss på Kungsateljé, vi finns på St:Göransgatan 65. Vi kan även skicka en skräddare till dig som tar mått/tar emot dina plagg för en mer tidseffektiv vardag.

Boka skrädderi och kemtvättjänster på TailorMate.se.

/
sv
59.333365
18.030933