Sankt Göransgatan 65, Stockholm
08–653 25 86

Kungsateljé – där tradition möter modernitet

Familjeföretaget Kungsateljé startades av skräddaren Said Bahhi. Med över 40 års erfarenhet inom skrädderi och textil. Och en stark passion för hantverket – gör att du hamnat helt rätt.


Vår Vision


Vår högsta prioritet är att leva upp till vad varumärket Kungsateljé står för – tillsammans med en företagskultur där det traditionella möter det moderna. Här får du en personlig upplevelse och ett helhetskoncept med kvalitativa skrädderitjänster, kopplat till modern design och samtida trender.

1973 Redan som 14-åring började Said Bahhi jobba som lärling hos en skräddare i Syrien.

1976 Efter att ha varit lärling i flera år öppnade han upp sin egen syateljé – Almalek, som betyder Kungs på arabiska.

1991 Said flyttade till Sverige och fortsatte att jobba inom sitt expertisområde som anställd.

1996 Said öppnade upp dörrarna för sin nya syateljé på Kungsholmen i Fridhemsplan. Förträffligt nog passade namnet Kungsateljé perfekt med tanke på den geografiska positionen på Kungsholmen och tidigare ateljénamnet i Syrien.

2007 Systersonen Sam Issa visade stort intresse för skrädderi och mode som 20-åring och ville ta konceptet till en ny nivå. Hans vision tog honom ända till världens modemecka Milano, där han studerade mode och textildesign. Sam har arbetat inom modebranschens alla grenar, från butik till design samt etablering och marknadsföring av globala varumärken i Norden.

2016 Kungsateljé firade 20-årsjubileum 2016. Said hade vid det här laget 40 års erfarenhet i branschen. Ateljén totalrenoverades samtidigt som företaget fick en nysatsning.


/
sv
59.333365
18.030933